Perkahwinan Kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Kami Bersama..(^.^)

Saturday, February 18, 2012

Fidaiy Demam

Bismillahirrahmaanirrahim

Dua tiga hari ni kami banyak berjalan. Sepertimana biasa, Fidaiy tak kan kami tinggalkan. Kemana kami pergi disitulah Fidaiy pergi.

Sejak berjalan dua tiga hari ni, hasilnya Fidaiy demam. Panas badan, muntah-muntah dan cirit birit. Alhamdulillah lepas sehari Fidaiy dah mula ok. Anak umi dan abi ni memang kuat, walaupun panas, tangan dan kaki nya tak pernah berhenti buat kerja.

Abi pula tak selesai-selesai dengan masalah. Nak selesai satu masalah, masalah lain pula sampai. Kami hanya mampu berdoa dapat selesai semua masalah ni. Setakat ni yang menjadi mangsa adalah proposal yang terpaksa ditangguh kerana masalah-masalah ini, harapnya mampu diselasaikan.

Faham sangat dengan abi ni, kalau satu masalah tak selesai lagi, dia tak kan boleh buat kerja lain kecuali kerja-kerja kecil. Inilah kehidupan dunia, makin meningkat umur, ilmu, makin tinggi dan bertambahlah tanggungjawab. Terpulang kepada kita menyelesaikan nya.

Saya pula dah dapat kerja sebagai cikgu ganti di sekolah yang sangat hampir dengan rumah kami. Tiga bulan tempoh pekerjaan saya. Fidaiy hantar ke taska dekat abi mengajar. Tak ada kelas, abi pergi jengok-jengok Fidaiy yang dah mula nak berjalan ni.

Semoga kami berjaya mengharungi perjalanan kehidupan dengan jayanya, makin tinggi kesabaran, tolong-menolong, saling memahami, insyallah semuanya akan baik.

Wallahu alam


1 comment:

  1. moga semuanyer dipermudahkan Allah... insyaALLAH

    ReplyDelete